Bine ați venit!

Deplasându-ne pe valea Mureșului -cu autoturismul sau cu trenul- din orasul Reghin spre comuna Deda, privirea ne este atrasă de o formațiune interesantă de stânci bine conturate care se înalță deasupra dealurilor înconjurătoare.

Cunoscut sub numele de "Scaunul Domnului", rezervația naturală cu acest nume este cel mai îndrăgit punct de atracţie turistică a Defileului Mureşului. Platoul Scaunului Domnului situat în județul Mureș, deasupra comunei Deda Bistra, în Munţii Călimani la o altitudine de 1380m este limitat de stânci spectaculoase de natură vulcanică.

Rezervaţia Naturală Scaunul Domnului înfiinţată prin Legea 5/2000 este parte integrantă a Sitului Natura 2000 ROSCI0019 Călimani-Gurghiu fiind considerată arie naturală protejată de interes comunitar.

Scopul principal al Rezervaţiei Naturale Scaunul Domnului este de protejare şi conservare a habitatului natural şi a speciilor autohtone importante sub aspect floristic şi faunistic, precum şi de a menţine neatins aspectul peisajului. De asemenea, se urmăreşte excluderea şi prevenirea activităţilor de exploatare sau utilizare a resurselor naturale care contravin obiectivului de conservare, precum şi asigurarea de condiţii pentru activităţile de cercetare ştiinţifică, educaţionale şi recreative desfăşurate conform reglementărilor în vigoare.

Scopul acestui site este de a promova Scaunul Domnului ca REZERVAȚIE NATURALĂ, de a oferii informații referitoare la conduită și reguli care trebuie respectate astfel încât și generațiile viitoare să poată să se bucure de acest monument impozant al naturii.